Faalangst en onzekerheden


Voelt u zich vaak onzeker? Heeft u last van faalangst?

Twijfelt u of u ondanks uw kennis en wijsheid uw dagelijkse dingen wel goed kunt? Of denkt u, door uw onzekerheden, dat u het nooit goed genoeg doet? Heeft u vaak negatieve gedachtes over uzelf? Bent u zo bang om fouten te maken, dat het uw dagelijks tegen houdt om spontaan te zijn en schuift u daardoor vaak zaken vooruit?

Faalangst of atychifobie is de angst om tekort te schieten, of om aan bepaalde verwachtingen van jezelf of anderen niet te kunnen voldoen. Atychifobie kan verschillende vormen aannemen te verdelen in drie categorieën. Sociaal (spreekbeurt of lezing geven), cognitief (rijexamen of tentamen) of motorisch (sportieve prestaties).

Faalangst kan soms ook een positieve uitwerking hebben.

Dan helpt de angst en de daarbij optredende stress juist om beter te concentreren of functioneren, dan onder normale omstandigheden het geval is. De stress, adrenaline of spanning vormt hier als het ware een extra prikkel, en werkt daarom dus positief. Echter is deze stress of spanning wel belastend voor het lichaam.

Heeft u last van faalangst of onzekerheden?

Wilt u angst of onzekerheden uw leven niet meer laten beheersen? Kinesiologie werkt met een aantal doeltreffende technieken om onzekerheden aan te pakken, met als doel dat u weer goed in uw vel gaat zitten! We gaan samen op zoek naar de oorzaak van de angsten en er samen aan werken, om stap voor stap weer zelfverzekerd dingen te ondernemen. Heeft u vragen of wilt u een consult inplannen? Neem gerust hier contact op.

Begin met chatten
Hi, hoe kan ik je van dienst zijn?