Migraine

Hoofdpijn is een klacht die héél vaak voorkomt.

Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Wanneer dit regelmatig optreedt, kan het grote impact hebben op de thuissituatie, werk en het sociaal functioneren. Er zijn verschillende typen pijn. Kloppende, stekende, bonkende, zeurende of vervelende hoofdpijn. Het type pijn en de intensiteit ervan varieert per soort hoofdpijn. Drie veel voorkomende soorten hoofdpijn zijn: spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn. Het is vaak stress gerelateerd, maar kan ook optreden door een hormonale disbalans, slapeloosheid en/of voeding.

Twee tot tweeënhalf miljoen volwassenen in Nederland hebben last van migraine.

Migraine kan een grote invloed hebben op het functioneren in het dagelijks leven en kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Te denken aan; hormonale disbalans, (over)vermoeidheid waardoor prikkelverwerking in de hersenen blokkeert, zenuwbeknellingen, voeding en/of emotionele ervaringen. Bij een migraine aanval kun je misselijk zijn en moet je soms overgeven. Ook kun je vaak niet goed tegen (dag)licht, geuren en geluid. Door de heftigheid van de klachten is het vaak niet  mogelijk om tijdens een aanval goed te functioneren op school of op het werk. Het kan ook het zicht verminderen en daardoor autorijden onmogelijk maken.

Mijn eigen verhaal

Mijn migraine begon toen ik 9 jaar was. Op de middelbare school was het zo erg dat ik wekelijks 3 dagen op bed lag. Het was zo gênant dat ik soms de klas uit moest rennen om over te geven. Ik heb heel veel verschillende dingen geprobeerd: acupunctuur, fysiotherapie, verschillende medicatie (bloeddrukverlagers), reiki en naar heel veel verschillende artsen geweest. Uiteindelijk kwam ik uit bij migraine medicatie Sumatriptan, dat werkte wel goed maar pakte niet de oorzaak aan.

Uiteindelijk kwam ik bij een Kinesioloog terecht die ook hooikoorts kan elimineren. Ik dacht: dat is handig! Want dat kreeg ik er ook nog even bij op mijn 24e. En ja.. dat gaf ook hoofdpijn.

Tijdens de intake werden mijn basisstoffen getest (vitamine- en mineralen) en vervolgens mijn hormonale balans en voedingsstoffen. Hier kwam al heel duidelijk naar voren wat mijn triggers waren voor een migraine aanval. Daaropvolgend gingen we lekker aan de slag. Ik begon beter in mijn vel te zitten en kreeg meer energie. Door de consulten kreeg ik inzicht in waarom er emotioneel, essentieel, fysiek en mentaal iets niet in balans was en waarom ik reageerde op bepaalde voedingsstoffen. Lactose was uiteindelijk de stof wat doorslaggevend was. Het bevat veel hormonen, een koe eet gras om melk te produceren (laat ik nou ook hooikoorts hebben) en het staat voor de band tussen moeder en kind (energetisch/emotioneel). Melk is en blijft gewoon borstvoeding voor een kalf. Gemaakt voor ontwikkeling en groei. Mocht je in een fase in je leven zitten waarin dat ook nog eens onderwerpen zijn die je er bezig houden is dit dus ook een trigger. De ene krijgt buikpijn en mijn zwakte is dus: migraine. De behandeling is er zo op ingericht dat je bepaalde producten of stoffen niet een leven lang niet meer mag eten, drinken of aanraken, maar dat de onderliggende oorzaak aangepakt wordt waardoor je niet meer zo heftig reageert. En ik kan dus gewoon een glas melk drinken zonder een aanval te krijgen.

Ik ging van wekelijks aanvallen naar 1 keer in de 3 maanden. Ik ben ook veel langere tijd migraine vrij geweest. Ik zie migraine nu niet meer als een boosdoener, maar als wake up call om terug te keren in mijzelf. Even weer pas op de plaats om aandacht te geven aan wat er dwars zit. De wekelijkse aanvallen zijn nooit meer terug gekomen. Ik vind deze manier van behandelen zo gaaf, omdat het ook echt inzicht geeft in wie jij bent en wat jij wil en hoe je zelf weer de touwtjes in handen kan nemen om je eigen balans te vinden! Daarom heb ik ervoor gekozen andere mensen te gaan helpen.

Kinesiologie en migraine

Kom je er maar niet achter wat de triggers voor jouw migraine aanvallen zijn? Ik help je graag!

Ik maak ook op maat gemaakte voedingsschema’s en geef persoonlijk suppletie advies. Remedies en essentiele oliën kunnen ook bijdragen aan verlichting.

Kinesiologie is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, met fysieke, mentale of emotionele klachten. Er wordt geen gebruik gemaakt van apparaten, naalden en/of (chemische) medicatie. Wil jij ook op zoek gaan naar de oorzaken van jouw hoofdpijn of migraine? Of wil je vrijblijvend advies of informatie? Bel dan direct: 06-33835656 of vul hier je gegevens in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen voor het beantwoorden van al jouw vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Begin met chatten
Hi, hoe kan ik je van dienst zijn?